"Nu kan vi planera med personal, fordon och uppdrag på samma ställe."

Annette Hugosson

Ägare/ Ekonom

Hugossons åkeri i Helsingborg drivs av Magnus och Annette Hugosson sedan 1991. Företaget har 45 anställda och ett 30-tal fordon som framför allt trafikerar Skåne med bud- och styckegodstransporter. Paret är måna om att personalen ska trivas på företaget och de arbetar efter ett utvecklat miljötänkande. Sedan 2006 använder de transPA för att underlätta tid- och personalarbetet, och Annette deltog nyligen i en utbildning för att lära sig den senaste versionen av systemet – Visma transPA Gold. Nu förbereder de en uppgradering.

– Nya TransPA Gold är superbra, säger Annette. Framför allt uppskattar jag nyheterna i planerings- och schemaläggningsfunktionen. Tidigare la vi schemat för personalen i TransPA och planerade fordonen i ett separat dokument. Sedan fick vi lägga samman uppgifterna för att få en bild över resursläget. Nu kan vi planera både personal och fordon direkt i TransPA som dessutom hanterar uppgifter om kunduppdrag. Det blir otroligt översiktligt och sparar oss en massa dubbelarbete. Du kan välja om du vill arbeta med de olika resursslagen separat eller sammanslaget och systemet varnar automatiskt om det saknas personal på ett pass. Tidrapporteringen fungerar lika smidigt som vanligt, fortsätter Annette, och kontroll och attest går på ett kick. Med TransPA får vi det precis så som vi vill ha det.

"Vi har en liten verksamhet, inte trodde vi att vi skulle ha nytta av ett digitalt system för att organisera och planera. Vi bestämde oss för att prova och vilket värde det har gett oss."

Sara Lundström

Läs mer
"Det här ser jag direkt att jag kommer att tjäna pengar på."

Fredrik Karlsson

Vd Läs mer