"Nu kan vi planera med personal, fordon och uppdrag på samma ställe."

Annette Hugosson

Ägare/ Ekonom

Hugossons åkeri i Helsingborg drivs av Magnus och Annette Hugosson sedan 1991. Företaget har 45 anställda och ett 30-tal fordon som framför allt trafikerar Skåne med bud- och styckegodstransporter. Paret är måna om att personalen ska trivas på företaget och de arbetar efter ett utvecklat miljötänkande. Sedan 2006 använder de transPA för att underlätta tid- och personalarbetet, och Annette deltog nyligen i en utbildning för att lära sig den senaste versionen av systemet – Visma transPA Gold. Nu förbereder de en uppgradering.

– Nya TransPA Gold är superbra, säger Annette. Framför allt uppskattar jag nyheterna i planerings- och schemaläggningsfunktionen. Tidigare la vi schemat för personalen i TransPA och planerade fordonen i ett separat dokument. Sedan fick vi lägga samman uppgifterna för att få en bild över resursläget. Nu kan vi planera både personal och fordon direkt i TransPA som dessutom hanterar uppgifter om kunduppdrag. Det blir otroligt översiktligt och sparar oss en massa dubbelarbete. Du kan välja om du vill arbeta med de olika resursslagen separat eller sammanslaget och systemet varnar automatiskt om det saknas personal på ett pass. Tidrapporteringen fungerar lika smidigt som vanligt, fortsätter Annette, och kontroll och attest går på ett kick. Med TransPA får vi det precis så som vi vill ha det.

"Vilken överblick vi har fått! TransPA håller reda på övertid, ob, ledighet, traktamente, kompetens, utrustning och mycket mera. Och det tar bara någon minut att göra lönerna. Vi är supernöjda."

Cathrin Hansson

Läs mer
"Den sammankopplade lösningen som idha-Online, Visma TransPA och Fordonskontroll tillhandahåller erbjuder kontroll och trygghet för såväl den anställde som för oss på åkeriet"

Andreas Lindström

VD Läs mer